fbpx

I starten i 2010 var Add a Room noget af en pioner på det ellers meget traditionelle boligmarked. Tendenser som tiny-living havde på dette tidspunkt ikke fået den fortjente opmærksomhed, der findes omkring området i dag, og forbrugernes pres på bæredygtige produkter var ikke i nærheden af i dag.

Meget har ændret sig siden da, og vi er tilfredse med den stigende konkurrence og bevidsthed om bæredygtige boliger. Det øgede fokus har også ført til en stor stigning i nye materialer, der konstant udfordrer bæredygtighedsprofilen ved traditionel konstruktion.

Spillepladen ændres dagligt, hvilket betyder, at vi konstant skal evaluere vores materialer og ikke læne os tilbage på gamle bedrifter. Samtidig er vi stolte over, at vurderingerne af flere hovedmaterialer, stadig er relevante i dag. Nedenfor har vi angivet de forudsætninger, som vores materialevalg er baseret på.

Livscyklus energiforbrug

I et hus bygget til at vare i årtier er livscyklusanalyser for produkterne en vigtig faktor. Her bliver også taget højde for materialets genbrugsmuligheder. Det vigtigste værktøj til denne vurdering er produkterne EPD (Environmental Product Declaration).

Indvirkning på det lokale miljø

Vi mener, at husets indvirkning på det lokale økosystem strækker sig ud over de materielle valg, og derfor er vi stolte af at samarbejde med Fremtidens Fundament og dermed altid tilbyder skruefundamenter, en type fundament, der ikke kun er venligere over for det lokale miljø, men også sparer 90% af CO2-emissioner sammenlignet med et traditionelt betonfundament. Desuden kan skruerne tages op, hvis man ønsker at flytte huset til en anden placering.

Et sundt indeklima

For os er det naturligt, at et Add a Room skal være sundt at leve i, fri for støv og giftige partikler. Her er Dansk Indeklima Mærkning det, vi går efter.

Add a Room bygges på fabrik under beskyttede forhold, så der ikke opstår fugt i huset under byggeprocessen.

Læs mere om Dansk Indeklima Mærkning

Sociale faktorer

Vi stiller sociale og miljømæssige krav til leverandører og undersøger om de lever op til intentionerne for social ansvarlighed. Udtrykket bliver oftest anvendt som synonym for CSR (Corporate Social Responsibility), hvorved forstås, at virksomheder handler globalt og samfundsmæssigt ansvarligt, for eksempel ved at tage hensyn til menneskerettigheder, sociale vilkår, arbejdsforhold, miljø, klima og lignende.

Vi håber på en win-win situation

Vi mener, at gennemsigtighed er en nøglefaktor til at give dig mulighed for at sammenligne dine muligheder. Derfor forsøger vi at give et så komplet indblik i vores materialers miljøpåvirkning som muligt, samtidig med at materialerne konstant ændrer sig. Under underfanen for hvert materiale henviser vi til materialernes miljøpåvirkningen med mulige certificeringer og EPD’er. Vi mener, at dette er en win-win situation, – du får et overblik over dit husvalg, mens vi konstant får nye øjne på vores produkt. Hvis du mangler noget, synes noget er uklart eller har forslag til alternative materialer, vil vi være meget taknemmelige at høre fra dig!