fbpx

Isolering

Vi anvender to typer isolering – et til fritidshuse (standard isolering) og et til helårshuse. Dette fordi der er forskellige energikrav i bygningsreglementet til disse to bygningstyper. Begge typer isolerer efter højeste standard.

Vi anvender ikke stenuld eller glasuld, da det bl.a. kræver meget energi under produktionen. Materialet er ikke komposterbart, kan dog genanvendes, men skal indsamles separat. Desuden er det problematisk arbejdsmiljømæssigt, da det afgiver en del små fibre, som er skadelige for lungerne.

Fritidshuse

Til fritidshuse anvendes papirisolering. Papiruld/papirisolering er et genbrugsmateriale, der fremstilles af gamle aviser, som rives i småstykker til granulat. Fås både papirisolering som løsfyld og som isoleringsplader. Det er en god form for isolering, der kan dæmpe lyden og som er miljøvenlig. Har samme isoleringsevne som stenuld og glasuld. 0,034 W/mK.

Helårshuse

For at minimere vægtykkelsen ved bedre isolering anvendes der PIR / PUR til isolering i huse til helårsbrug. Tillægspris for helårsisolering er 26 000 DKK.

Polyurethan-isolering repræsenterer en gruppe isoleringsmaterialer, der er baseret på PUR (polyurethan) eller PIR (polyisocyanurat).Disse materialers lukkede cellestruktur og høje tværbindingsdensitet giver dem egenskaber som god varmestabilitet, høj trykstyrke og fremragende isoleringsevne. PUR-isolering har meget begrænset varmeledningsevne på helt ned til 0,022 W/mK, hvilket gør det til et af de mest effektive isoleringsmaterialer på markedet i dag. PUR og PIR gennemgår en MDV-revision (Miljøvaredeklaration) som løbende revideres.

Vi har bl.a. anvendt et Kingspan-produkt til helårsisolering. Alle Kooltherm® isoleringsprodukter opnår A+ i BREEAM Green Guide. Miljøvaredeklarationer er væsentlige for at kunne sammenligne produkter og træffe bæredygtige materialevalg. Derfor har Kingspan også fået udarbejdet en EPD (Environmental Product Declaration), som er en tredjepartsverificeret miljøvaredeklaration, der bygger på en livscyklusanalyse.