fbpx

I det centrale Stockholm bor en svensk familie med to små børn. Selvom de holder af bylivet, trak naturen i både børn og voksne. I sommeren 2015 fandt de løsningen. De fandt den helt rigtige skærgårdsgrund og købte et Add a Room sommerhus.

Drømmen var at få et sommerhus tæt på Stockholm, så de både havde muligheden for at pendle til arbejde og give børnene mulighed for at nyde naturen ude på landet.

Som i mange andre familier har begge forældre en krævende karriere, der ikke efterlader meget tid til andre opgaver. Så for at kunne prioritere fritiden på familietid, var enkelthed vigtigt i byggeriet. Det nye hus fra Add a Room skulle både være enkelt at bygge, og den fremtidige vedligeholdelse skulle være minimal.

Og projektet blev nemt. Da først beslutningerne om husets opbygning og indretning var truffet gik det stærkt. På en dag blev huset både leveret og koblet sammen. Tilslutningen af rør og el tog derefter blot en halv dag, og så stod familiens nye sommerhus klar til indflytning.

God vejledning fra arkitekten

For at komme rigtigt fra start fik familien gode råd fra Add a Rooms arkitekt Lars Frank Nielsen. Sammen med familien besøgte han grunden og lyttede til både ønsker og behov.

Lars Frank Nielsen står bag husenes design, og han hjælper gerne familier med at finde den helt rigtige løsning. Sammen med familien fandt han ud af, hvordan huset skulle se ud og indrettes.

Når et hus skal bygges, fylder de praktisk behov og æstetiske ønsker naturligvis meget. Men arkitekt Lars Frank Nielsen tager også beliggenheden med i overvejelserne. Hvordan kan huset bedst smelte ind i naturen? Og hvordan skal det placeres på grunden i forhold til sol, skygge, vind, naboer og udsigt.

Efter at have set på mulighederne og talt med arkitekten fra Add a Room faldt valget op et lille enkelt hus. Det skulle bygges af blot to moduler på hver 25 m2 men med muligheder for at vokse over tid. Enkelt betyder ikke nødvendigvis kedeligt. Derfor blev de to moduler placeret vinkelret på hinanden, så huset blev T-formet.

Brug sommerhuset året rundt

I sommerhuset er hver en krog udnyttet, og ingen kvadratmeter er spildt. Med indbyggede skabe og køjesenge er der blevet plads til hele familien og de ting, som er nødvendige for at skabe gode minder midt i naturen.

Selvom familien valgte at skære ned på de indvendige kvadratmeter, er der ikke sparet på masser af hyggelige udendørs kroge og plads til gode stunder. Familien valgte at få rigtig mange kvadratmeter terrasse omkring huset og med de store glaspartier og terrassen føles huset meget større da grænserne mellem ude og inde er udviskede.

Det lille hus kan bruges året rundt. Det er velisoleret, og er derfor i kombination med de få kvadratmeter utrolig hurtigt og billigt at varme op, når familien stikker af fra byens jag i vintermånederne.

Byg dit hus i flere trin

Helt i tråd med familien ønsker og boligtrends som simple living anbefaler vi hos Add a Room som regel, at du ikke bygger flere kvadratmeter, end du faktisk har brug for. Lad i stedet huset vokse med familien og tilføj et ekstra værelse, når I bliver flere.

Derfor blev arkitekt Lars Frank Nielsen og den lille familie også enige om at dele sommerhusbyggeriet i flere trin. I første runde fik de leveret huset med de to moduler á 25 m2.

Først i 2019 har familien haft behov for at udvide husets kvadratmeter indendørs. Med et gæstehus fik de nu plads til også at have familie og venner på besøg. Samtidig giver det ekstra opbevaringsmuligheder.

Gæstehuset er fritstående men de store terrasser binder gæstehus og hovedhus helt naturligt sammen. Derudover blev der bygget et kontor og en sauna, der ligeledes er fritstående. Her har familiens voksne mulighed for at arbejde uforstyrret eller nyde et saunabad om aftenen uden at vække børnene.


Lignende hjem

  • Helårshuset til det unge par
  • Badehuset
  • Rummeligt helårshus
  • Getaway-huset i de svenske skove
  • Det rummelige sommerhjem
  • Kunstnerens getaway-hus