fbpx

Ett getaway hus för tre generationer

I närheten av storstaden Århus finner vi Lisbeth och Palles Add a Room, som de kallar badhuset. Badhuset är placerat på en tomt endast 10 minuter från deras villa, tätt på vattnet men fortfarande i skogen. Huset är inrett med kök, badrum och ett separat sovrum. Vi har valt att låta Lisbeth berätta historien själv.

“Her på Mols kendte jeg i mange år en gammel kvinde, der blev over hundrede år. Hun elskede at berette om livet i gamle dage. Hun fortalte bl.a. om, hvordan familien i sommertiden om søndagen drog afsted til stranden og deres badehus med kaffe og madkurv.

Dengang var det almindeligt, at der til gårdene hørte en strandparcel, og mange havde opført et lille badehus der. Det var skønne dage med mor og far og alle 8 søskende samlede til kaffe i huset efter turen i bølgerne.

I februar 2020 gik vi tur ved vores yndlingsstrand og kom tilfældigt forbi et hjemmelavet skilt med to grunde til salg i en af de gamle udstykninger. Det var 3. generation af en familie, der havde arvet en stor parcel helt ned til vandet, og de ville nu frasælge to grunde. Da genfødtes tanken om badehuset!

Vi har 4 sønner og to af dem bor med deres familie 15-20 km herfra. Vi tænkte straks på badesøndage med kaffe på terrassen ved huset og leg med børnebørnene ved vandet. Så vi slog straks til og købte den ene grund.

Vi havde tidligere kigget på Add a Room og var enige om, at det passede perfekt til stedet imellem træerne på naturgrunden, der skulle ligge hen så uberørt som muligt. 30m2 ville være perfekt i hvert fald til en begyndelse!

Vores yngste søn bor på Vesterbro, midt i København i en lille lejlighed, og venter med kæresten det første barn til sommer. Da de så huset bookede de det straks til en del af deres barselsorlov. Vores anden københavnerfamile bor på Amager. De er meget naturelskende og ser frem til weekender med fuglesang og bølgebrus og ingen trafikstøj.

Møblementet i køkkenet har vi valgt, så det kan smides ud på terrassen og bruges der, og så kan børnene sove på foldeudmadrasser på gulvet. Eller de kan rejse et lille telt på grunden. Vores barnebarn, der går i gymnasiet, beder om at låne det til eksamenslæsning med en veninde.

Og så kommer det sidste nye påhit: I denne coronatid trænger vi alle til nærhed og nærvær,og det er noget, et hus som dette indbyder til. Ja, man kan kun blive tætte på så få m2. Hvorfor er det kun de unge, der kan tage på kæresteweekend? Nu vil vi på kæresteweekend i vores lille hus. Gå ture/løbe langs vandet, bade, når vejret er til det, spise morgenbrunch på terrassen, spille brætspil, drikke rødvin el. champagne om aftenen og sove arm i arm på den lille futon!

Og når ungerne engang skal arve det, kan de jo føje til, hvad de har brug for. Hvem ved, måske et lille hus til hver familie spredt rundt på grunden. Nu har vi i hvert fald lagt hovedhuset som en begyndelse. ”


Liknande projekt

  • Det kompletta minihemmet
  • Attefallshuset för uthyrning
  • Extrahuset på sommarstället
  • Getaway huset för den danske konstnären
  • Det fristående huset i direkt anslutning till huvudhuset
  • Attefallshuset för de självständiga tonåringarna