Add a room logo

Simple living: Gør plads til et enklere liv
Oplever du også, at hverdagen kan virke overvældede – måske endda på grænsen til stressende? Det kan være svært at overskue, hvor vi skal begynde, og hvor vi skal slutte. Det bliver for meget for de fleste, og netop derfor har simple living haft så stor succes.

Det handler helt simpelt om at få ryddet op – både fysisk, mentalt og digitalt. Hvis alt er enklere, bliver livet nemmere at overskue. Det er med fokus på kvalitet frem for kvantitet, hvilket kan være noget af en omvæltning, når vi er opdraget i en kultur, der i mange år har handlet om hele tiden at få mere af det hele. Det stik modsatte vil du opleve med simple living, hvor det drejer sig om at gøre mindre og have færre men gode ting i sit liv.

Giv dig selv muligheden for at leve enklere. Du kan skabe ro på mange forskellige måde. Ingen er ens, og du skal starte der, hvor det giver mening for dig.

Tag udgangspunkt i det betydningsfulde

Anbefalingen herfra er at starte med at prioritere, altså gøre det klart for dig selv, hvad der egentlig betyder noget. Lav en liste med alt det, der fylder dit liv lige nu. Det kan være alt lige fra ting på jobbet og praktiske gøremål til drømme og ønsker for fremtiden, samt de mennesker, du omgiver dig med. Det er din gamle liste.

Nu skal der streges ud og måske tilføjes ting, der ikke har fået en plads på den gamle liste. Til slut sidder du tilbage med 4-5 punkter. Det er din nye liste over det, der betyder noget. Det er dit udgangspunkt.

Gør dit hjem til rammen for et simplere liv

Et sted at starte er dit hjem. Du kan begynde med at flytte til noget mindre. Det er en af de mere drastiske idéer men også en af dem, der kan give afsæt til så meget andet. Med et mindre hjem får du nemlig plads til færre ting, og der skal altså ske en helt naturlig udskilning i møbler, nips og brugsgenstande.

Men et mindre hjem handler ikke kun om mindre plads til opbevaring. Det betyder som regel også en billigere husleje og regninger på forbrug. Det betyder færre kvadratmeter til rengøring og oprydning. Alt sammen er med til at give dig mere tid og flere penge til punkterne på din prioriterede liste.

Det, vi snakker om her, er Tiny house-bevægelsen. Den er udsprunget i USA og vinder i højere og højere grad ind i Danmark og resten af Skandinavien, hvor den også passer godt ind i den skandinaviske minimalisme. For nok er husene mindre, men pladsen kan vi få i naturens åbne vidder med højt til loftet.

Gør plads til enkelhed

Er du med på idéen om et mindre hjem? Så handler det også om at rydde ud og finde plads til de vigtige ting. Gå skuffer og skabe igennem – hvor meget har du i virkeligheden brug for? Sælg, forær væk eller smid ud. Du kan sikkert sagtens halvere garderoben og stadig have tøj til alle årstider.

Det gælder også i køkkenet. Har du krydderier, der har gemt sig inde bag ved i flere år eller skåle, som aldrig bliver brugt? Vi er også mange som falder i fælden med fire grydeskeer eller lignende. Gem en enkelt og smid resten ud.

Idéen med simple living er, at du skal omgive dig med få men gode ting.

Men hvorfor skal der ryddes så kraftigt op? Det skal du, fordi der skal skabes orden og overskuelighed. Det er de små ting, der kan gøre en forskel. Red din seng hver morgen og ryd dit skrivebord hver aften. Det giver dig en frisk start på hver ny dag.

En anden måde at skabe ro er at holde overfladerne tomme og rene. Du skal skabe luft i din hverdag både helt bogstaveligt og i overført betydning. Når du får ryddet overfladerne, bliver det også nemmere at gøre rent. Nu skal du bare huske ikke at tage de tomme flader i brug igen, fordi skabe og skuffer bliver fyldt op.

Er du blevet nysgerrig på mulighederne for et mindre hjem? Se vores modulopbyggede ONE+ huse, der kan tilpasses netop dine ønsker og behov.