Add a room logo

Lev mere bæredygtigt
Hos Add a Room er vi vilde med naturen. Det er en af vores største inspirationskilder. Derfor er vores huse også skabt til at være en del af naturen. For vi kan indrette os i naturen på rigtig mange måder, som både er funktionelle og bæredygtige.

Noget af det første, du kan overveje, er selvfølgelig valg af materialer og energikilder – altså de mere byggetekniske detaljer i forhold til dit hjem. Når du så både har den naturskønne beliggenhed og drømmehuset på plads, er der kun dig selv og dine rutiner tilbage at kigge på. For hvis vi vil leve som en del af naturen, må vi også passe på den.

Gem på ressourcerne

Der er mange stedet at starte, men et af de vigtigste er nok at passe på vores ressourcer. Du kan jo eksempelvis lave opsamling af regnvand i haven. Med en simpel tilkobling løber vandet fra tagrenderne og ned i din regnvandstønde.

Det kan komme dig til gode, når vejret igen byder på tørre og varme perioder. Her kan det blive nødvendigt at vande dele af haven – og så har du vandet klar til brug. Det er både godt for miljøet og for din økonomi. For det er ikke helt billigt at vande blomster med vand fra hanen.

Byg selv

Din have er også et sted, der kan give anledning til mange kreative projekter. Her kan du også give projekterne et bæredygtigt præg. Brug genbrugstræ til nye havemøbler, højbede og plantekasser.

Der findes masser af muligheder – sikkert også i dit lokalområde – for at skaffe genbrugsmaterialer. Husk blot at du ikke må bruge trykimprægneret træ i forbindelse med grøntsager og krydderurter, da træet kan indeholde giftstoffer.

Bliv selvforsynende

Og når vi nu er ved grøntsager og krydderurter, har du nogensinde overvejet at blive selvforsynende med bare nogle få ting? Du kan sagtens dyrke både frugt, grøntsager og krydderurter uden drivhus og sprøjtemidler i danske haver. Start eventuelt i det små med et par kartoffelplanter, persille eller et æbletræ.

Det kræver selvfølgelig lidt mere arbejde end en tur i supermarkedet, men er glæden ikke også lige det større, når du høster i din egen have? Og er der børn i familien, vil de helt sikkert og synes, at det er sjovt med sin egen række gulerødder, tomatplante eller lignende. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Så gør det til et projekt, I kan være fælles om.

Alt i de rigtige kasser

Et sidste tip til at gøre dit hjem mere bæredygtigt kommer her. Nu skal vi indenfor igen. Hver uge smider du og jeg masser af mad, emballage, dåser, batterier, træ og meget andet i skraldecontaineren.

Det er endnu ikke realistisk at genanvende alle materialer og dermed alt affald. Men indtil da kan vi da gøre så meget som muligt. Hvor meget gør du ud af affaldssorteringen hjemme os jer? Giv husholdningsaffald, plast, metaller, papir og glas hver deres beholder. Det kan være en kasse, pose eller spand. Det er helt op til dig. Gør det nemt for dig og familien at sortere jeres affald.

 

Er du allerede i gang med ovenstående, og vil gerne leve endnu mere bæredygtigt? Så overvej om det er huset, der skal noget med. Gå på opdagelse og lær mere om vores ONE+ huse her på siden. Måske er det din løsning.