fbpx

Compact living – En ny livsstil er under opsejling

I dag er folk meget mere bevidste om, at det ikke er så vigtigt, hvor mange kvadratmeter de bor på. Det der derimod er vigtigt, er, at der eksisterer en frihed og bevægelighed i at vælge compact living livsstilen. Det indebærer, at de ikke behøver at dedikere alt deres tid og penge i deres bopæl. Flere og flere er mere interesserede i at bo mindre og i bedre kvalitet, og fravælger samtidig helt bevidst storforbruger livsstilen.

The Tiny House Movement i USA og Fair companies har under de seneste årtier dokumenteret denne nye form for livsstil og i Add a Room ser vi med stor interesse, hvorledes vores kunder finder nye måder at anvende vores små mobile og fleksible husmoduler på.

Eksempler på compact living livsstil

Med for eksempel et Annex i haven eller ved sommerhuset, som kan huse en teenagesøn, eller en voksen søn og hans familie, kan man få plads til flere generationer på samme grund. Senere kan huset flyttes eller sælges såfremt familiesituationen forandres. Der er dermed en genbrugstanke i husene, idet husene både er flytbare (med integrerede kroge i taget) og er designede som byggklodser som passer med andre Add a Room huse.

Eller familien nord for København, hvor svigermor i mange år har boet i et meget stort hus nogle kilometer derfra. Familien har plads i haven og svigermor sælger sit hus og flytter ind i 40 m2 helårs ONE+ hus på familiens grund. Et generationsbolig som samtidigt senere vil kunne anvendes til børnene, når de bliver større eller sælges videre på sigt, når der ikke længere er brug for de ekstra kvadratmeter.

Et andet eksempel på compact living livsstilen er den unge familie med to børn i Stockholm, som har købt et par moduler (50 m2), og som senere tilkøber flere moduler, som de kan sammensætte som byggeklodser med de eksisterende, i takt med at familien vokser.

Compact living – en bæredygtig livsstil

Bæredygtighed går hånd i hånd med tankegangen omkring compact living livsstilen, som netop har udvilket sig som et modsvar til en livsstil med stort overforbrug. Hos Add a Room har vi meget fokus på bæredygtighed både i udviklingsfasen og i produkttionsfasen af vores huse. Målet for os er hele tiden, at forene design, materialer og funktionalitet i et unikt produkt, som på alle måder matcher compact living livsstilen.